Αποτέλεσμα εικόνας για სამთავროს მონასტერი

Το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σαμτάβρο χτίστηκε τον 4ο αιώνα από τον βασιλιά Μιριάν τον Γ.
Αποτέλεσμα εικόνας για saint nino georgia
Στην πρωτεύουσα τότε της χώρας  βρέθηκε η Αγία Νίνα την ημέρα πού ολόκληρος ο λαός, με επικεφαλής το βασιλιά Μιριάν (265-342), είχε συγκεντρωθεί σ’ ένα βουνό, απέναντι από την πόλη,για να προσφέρει θυσίες στο ανθρωπόμορφο είδωλο Αρμάζ. Κατευθύνθηκε και εκείνη προς το βουνό. Κρυμμένη στο κοίλωμα ενός βράχου, παρακολουθούσε τις ειδωλολατρικές τελετές. Και κάποια στιγμή, καθώς ήχησαν οι σάλπιγγες και τα πλήθη έπεσαν στη γη για να προσκυνήσουν το Αρμάζ, η καρδιά της αγίας άναψε από θειο ζήλο. Σήκωσε τα μάτια της στον ουρανό και προσευχήθηκε θερμά:
— Παντοδύναμε Θεέ! Οδήγησε το λαό αυτό στη γνώση Σου! Σύντριψε τα είδωλα! Ελευθέρωσε τούτες τις ψυχές από την εξουσία του διαβόλου!…
Την ίδια στιγμή ο ολοκάθαρος ουρανός σκοτείνιασε. Μαύρα σύννεφα πλησίασαν με τρομερή ταχύτητα από τη δύση και στάθηκαν ακριβώς πάνω από τον ειδωλολατρικό ναό.
Αποτέλεσμα εικόνας για saint nino georgia
  Ξέσπασαν τότε βροντές, αστραπές και δυνατή ανεμοθύελλα. Μέσα σε ελάχιστη ώρα ο ναός γκρεμίστηκε και το είδωλο Αρμάζ έγινε συντρίμμια. Μετά απ’ αυτή τη θεομηνία ο ήλιος έλαμψε πάλι λαμπρότερος από πριν! Ήταν 6 Αυγούστου, η ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και το θαβώρειο φως, αστράφτοντας για πρώτη φορά στη Γεωργία, σκόρπισε το ειδωλολατρικό σκοτάδι.
Από τότε ο βασιλιάς Μιριάν και ο λαός του έχασαν την πίστη τους στη δύναμη του Αρμάζ και άρχισαν να αναρωτιούνται τί σημείο ήταν εκείνο πού έγινε και τί προμηνούσε για το μέλλον.
  Στη Μτσχέτα τώρα η αγία, καθώς περνούσε μπροστά από τον βασιλικό κήπο, είδε τη γυναίκα του κηπουρού, πού την έλεγαν Αναστασία, να τρέχει κοντά της και να την καλεί στο σπίτι της. Σαν να τη γνώριζε από παλιά, σαν να την περίμενε. Ο Θεός την είχε φωτίσει, για να βοηθήσει την αγία στο ξεκίνημα του έργου της.
  Η αγία ακολούθησε την Αναστασία ως το σπίτι της, όπου τόσο η ίδια όσο και ο άνδρας της όχι μόνο τη φιλοξένησαν με πολλή αγάπη, αλλά και την παρακάλεσαν να μείνει μαζί τους σαν αδελφή, γιατί ήταν άτεκνοι και τους έθλιβε η μοναξιά. Εκείνη δέχτηκε, και ο κηπουρός, σύμφωνα με την επιθυμία της, της έχτισε ένα κελάκι σε μια άκρη του κήπου.
Στη θέση αυτή στα ανατολικά του ναού -μέσα στον περίβολο τώρα της γυναικείας μονής Σαμτάβρο- είναι κτισμένο σήμερα ένα παρεκκλήσι προς τιμήν της αγίας Νίνας.
Ανακατασκευάστηκε τον 11ο αιώνα από τον βασιλιά Γεώργιο τον Α΄και τον Καθολικό-Πατριάρχη Μελχισεδέκ.Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την ύπαρξη ναού πριν τον 11ο αιώνα.
Οι τοιχογραφίες είναι του 19ου αιώνα,ενώ στα βόρεια του ναού βρίσκεται ένα τριώροφο καμπαναριό του 15-16ου αιώνα.Ένας κυλινδρικός πύργος του 18ου αιώνα διατηρείται στα τείχη του μοναστηριού.Υπάρχουν φρυάγματα τοιχογραφιών του 15ου-17ου αιώνα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Преподобный Гавриил исповедник и юродивый
Στο μοναστήρι αυτό βρίσκονται και τα λείψανα του μεγάλου σύγχρονου Αγίου και ομολογητή Γαβριήλ(+2 Νοεμβρίου 1995)_ΕΔΩ
Επίσης στο μοναστήρι υπάρχει ο τάφος του βασιλιά Μιριάν και της βασίλισσας Νάνα
https://proskynitis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_5.html?m=1