Το νομοσχέδιο για τις «Οικογενειακές Αξίες» εγκρίθηκε με ψήφους 84 – 0 και επιτρέπει την απαγόρευση της δημόσιας προβολής της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας. Η Ευρωπαϊκή ένωση διέκοψε την ενταξιακή πορεία της χώρας μέχρι να υπάρξει «συμμόρφωση»
Από τον Stephen Kokx για το lifesitenews
Η πλειοψηφία των 150 μελών του κοινοβουλίου της Γεωργίας, μιας χώρας που συνορεύει προς τα νότια με τη Ρωσία, αντιστάθηκαν στη Δύση και τις θέσεις της υπέρ της ομοφυλοφιλίας, παίρνοντας μια τολμηρή θέση υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.
Την προηγούμενη Τρίτη, στις 17 Σεπτεμβρίου, οι νομοθέτες του Ορθόδοξου αυτού έθνους, στο 90% τους αψήφησαν την πίεση της ΕΕ και υιοθέτησαν το νομοσχέδιο για τις «Οικογενειακές Αξίες», με ψήφους 84-0. Το κυβερνόν κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» έδωσε τις απαραίτητες ψήφους για το νομοσχέδιο το οποίο θυμίζει ένα παρόμοιο που ψηφίστηκε στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια.
Μεταξύ άλλων, η νομοθεσία επιτρέπει την απαγόρευση των δημοσίων εκδηλώσεων των χαρακτηριζομένων «Pride», των ετησίων πορειών, καθώς και τη νομική μομφή απέναντι στις «τρανς και άλλες αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές», όταν προβάλλονται σε ταινίες και βιβλία. Ο αστικός κώδικας της χώρας είχε ήδη ορίσει τον γάμο, ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.
Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από το υποστηριζόμενο από τη Δύση κόμμα της αντιπολίτευσης. Ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών υπέρ των LGBT δικαιωμάτων κρατούσαν απέξω πλακάτ, ενώ οι νομοθέτες ψήφιζαν.
Η Ευρωπαϊκή ένωση αντέδρασε άμεσα
«Η ΕΕ υπενθυμίζει ότι η ενταξιακή διαδικασία της Γεωργίας εκ των πραγμάτων έχει σταματήσει και προτρέπει τις αρχές να δεσμευτούν εκ νέου στην (συμμόρφωση με την) πορεία της ολοκλήρωσης στην ΕΕ», ήταν η απάντησή της στην ψήφιση του νομοσχεδίου.
Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell εξέφρασε την απογοήτευσή του σε ένα X post. Υποστήριξε ότι το μέτρο «θα υπονομεύσει τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και θα αυξήσει τις διακρίσεις και τον στιγματισμό». Είπε επίσης ότι «εκτροχιάζει περαιτέρω τη χώρα από την πορεία της προς την ΕΕ».
Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά των ΗΠΑ.
Ο Πρωθυπουργός Kobakhidze συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Robin Dunnigan, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, την Τρίτη, καθώς υπήρξε επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε περισσότερους από 60 Γεωργιανούς, συμπεριλαμβανομένων δύο κυβερνητικών αξιωματούχων, για τους οποίους οι ΗΠΑ είπαν ότι είχαν «υπονομεύσει» τη δημοκρατία. Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του, ο πρωθυπουργός Kobakhidze προειδοποίησε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Robin Dunnigan, ότι «αν γίνει ένα ακόμη τέτοιο βήμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση της στάσης της Γεωργίας στις σχέσεις ΗΠΑ-Γεωργίας».
Η Γεωργία δεν πρόκειται να εμπιστευτεί την τύχη της στη Δύση
Η έγκριση του νομοσχεδίου θεωρείται σημαντική για τη χώρα καθώς αποτελεί το πλέον πρόσφατο σημείο ότι η Γεωργία δεν πρόκειται να εμπιστευτεί την τύχη της στη Δύση, η οποία έχει επανειλημμένα προσπαθήσει, και επί σειρά ετών, να την δελεάσει να ενταχθεί στις τάξεις της, μερικές φορές με βία. Το 2003, η χώρα γνώρισε την «επανάσταση των Ρόδων που υποστηρίχθηκε από τη CIA».
Τον Ιούνιο, το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε έναν νόμο για τον περιορισμό της «ξένης επιρροής», που απαιτεί από τις ΜΚΟ και τις ομάδες ΜΜΕ που λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από φορείς του εξωτερικού να ενταχθούν στην κυβέρνηση.
Τότε, η εκ των υπευθύνων της USAID (ΟΗΕ), Samantha Powers, είχε επιτεθεί στη Γεωργιανή κυβέρνηση, και σε δήλωσή της στο Χ προέτρεπε «να αρθούν οι νόμοι περί περιορισμού των ξένων επιρροών που θα καθιστούσαν δύσκολη τη δράση των ΜΚΟ και των ΜΜΕ και να αφεθεί ο κόσμος να εκφραστεί ελεύθερα και να βαδίσει προς την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση».
https://aktines.blogspot.com/2024/09/blog-post_641.html